5 sätt att tjäna extra pengar

  • Dela ut tidningar och reklam – Detta må vara ett tips som är gammalt som gatan, dock är det ett välkänt faktum att om du har tid och energi kan du tjäna extra pengar genom att delta ut tidningar och reklam. Detta är ett jobb som är mycket fysiskt krävande och du kommer att få väldigt mycket motion samtidigt som du måste vara bekväm med obekväma arbetstider. Genom att dela ut reklam och tidningar under ett par månader kan du enkelt tjäna ihop lite extra pengar till den där resan du drömmer om eller till spelenheten som du gärna vill ha.
  • Tjäna pengar på din hobby – För att kunna göra detta krävs det att du investerar en slant och certifierar dig, om du till exempel älskar att måla kan du hålla en kurs inom nybörjarteknik i oljemålningar, om du tycker om att göra yoga kan du certifiera dig och bli yogalärare. Detta är ett fantastiskt sätt att tjäna lite extra pengar samtidigt som du får göra det som du tycker om. Det blir helt enkelt ett mycket roligt extra jobb även om det kan ta ett tag att få certifikatet för att man ska kunna hålla kurserna.
  • Delta i betalda undersökningar – Detta är ett fantastiskt sätt för dig som ibland har lite extra tid hemma vid datorn. Du kan enkelt delta i betalda undersökningar och få omkring 50 kronor per undersökning. En del undersökningar betalar mer om det till exempel är en specifik målgrupp som eftersöks som du råkar vara en del av. Många tjänar lite extra pengar på detta, detta är dock ingenting som du kommer att kunna försörja dig på, däremot kommer det garanterat att inbringa lite extra klirr i kassan och om du utför tillräckligt många undersökningar sparar du lätt ihop till det du önskar.
  • Sälj saker du inte behöver – Att rensa är otroligt skönt, alla de saker man har men inte behöver tar nämligen otroligt mycket stor och onödig plats. Därav finns det goda anledningar till att du ska göra dig av med dem. Dessutom frigör du inte bara plats utan du kan även tjäna en slant på detta. Genom att sälja de saker som du inte vill ha på tradera och blocket kommer du att få ihop extra pengar samtidigt som du gör en god gärning för din miljö, en varning bör sättas upp inför detta, när du inser hur skönt det är att rensa kan det vara svårt att sluta.
  • Mysteryshopper – Detta innebär att du får ett antal uppgifter och ska besöka en butik, där ska du handla någonting och därefter skriva en recension angående hur butikspersonalen tog emot dig med mera. Många gör detta regelbundet och det passar dig som tycker om att gå i butiker och prata med människor. Oftast får du dessutom behålla föremålet som ska införskaffas och detta kan anses vara en bonus då du inte kommer att betala för det själv. Undantaget kan vara när man är en Mystery Shopper på ett apotek. Då kan du nämligen behöva ett recept.